Select Page

LASN, TASAKAALULIIKUR, KÜLIMIT, APPLE, TULUP, AIRPOD, KIRN, FACEBOOK, PRENNER*

Novembri kohtumine Kadriorus Poskas oli nagu kohtumine vana sõbraga, kuigi me tegelikult ju saime kokku alles teist korda. Täna tegime viktoriini nagu plaanitud sai, ja see oli väga meeleolukas.. 80+ klubilised olid ettevalmistanud sõnu vanast ajast ning noored omakorda praeguste noorte sõnu. Kordamööda noored ja vanad neid sõnu küsisid ja ära arvata püüdsid. Me ei selgitanud küll välja võitjaid, ent tagantjärele mõeldes tundub, et 80+ olid nö uue aja asjadega pareminigi kursis kui noored vanaaja sõnade mõistmisega.

Jututaja on alati valmis ka üllatusteks. Nimelt oli meile ootamatult täna kahe 80+ klubilise sünnipäeva tähistamine ja Jututajal oli muidugi küpsisepakk kaasas nagu alati 🙂 Üks sünnipäevalastest oli Lehte – toosama, kes eelmisel korral viisipidamatusega Jututajale konkurentsi pakkus. Lehtel oli tore lugu oma sünnipäevast ka rääkida – nii kaua kui tema mäletab on igal aastal tema sünnipäeval lund sadanud, aga „täna seda vist küll ei juhtu.“ Lehte arvas, et ilm on nässus, ja sellepärast ilmselt sel aastal tema sünnipäeval lund ei saja. Samas jäi ta siiski optimistlikuks: „Aga, kes teab!“ Just – meie kohtumisel oli kell alles pooles päevas. Muide, Lehte, kes sai täna 88-aastaseks, on Oriflame’i edasimüüja. Kuulsime ta müügikõnet. Jahmatav – 88 on uus 28!

Me kohtumiselt ei puudunud Poska laul ega 80+ laul. Need polnud meil küll peas, ent jõulupeoks detsembri keskpaigas õpime pähe, et Poska prouadega võrdselt hästi kõlada. Klaverisaatjale Kerstile oli eriti meeltmööda täna meeshääli laulmas kuulda.

Vahepeal hiilis vaikselt üks proua küsima, et kust need sellised noored küll pärit on? Ja kas nad tunnevad huvi oma sugupuu vastu, sest see on oluline. Palju kiidusõnu kuulsime Kermo ja Kristjani kohta. Jututaja on nii uhke oma noorte üle!

Jõulupeo plaanid võtavad ilmet. Olge kuuldel!

 

* Pealkirjas olevate vanaaja sõnade selgitused Heljo Tõkkelt, Poska maja 80+ klubi vedajalt:

Lasn – puulabidas

Külimit – suur ümmargune viljaseemne hoidja, rihmaga õlal seemnete käsitsi külvamiseks

Tulup – vanaaegne avar kasukas

Kirn – puust kitsas pütt koore hoidmiseks

Prenner – kohviubade pruunistamise pann