Select Page

Jututaja koolitussarjas räägiti dementsusest, eakatele digioskuste õpetamisest ja grupi juhtimisest

Mais toimus Jututaja kolmeosaline koolituste sari, mille eesmärgiks oli anda noortele teadmisi erinevatel teemadel nagu suhtlemine, koostöö ja grupi juhtimine, suhtlemine dementsusega inimestega, eakatele digipädevuse tutvustamine ja teadmised esmaabist.

Suhtlemisoskuste mooduli koolitajaks oli Elina Kivinukk MTÜ-st Peaasi. Lisaks nippidele, kuidas tõhusamalt suhelda, räägiti ka sellest, kuidas gruppe juhtida, mis on kahtlemata väärt oskus noortele, kes viivad läbi eakate grupikohtumisi.

Hanna-Stiina Heinmets MTÜst Elu dementsusega rääkis noortele dementsusest ja sellest, kuidas suhelda dementsusega inimestega. Kas teadsid, et iga 3 sekundi järel haigestub maailmas keegi ajuhaigusesse, mis põhjustab dementsust? Ennetada aitab, kui jälgime oma eluviisi, hoolitseme nii enda vaimse kui ka füüsilise tervise eest.

Digioskuste tutvustamisest eakatele rääkisid Mari-Liis Vähi ja Joosep Nahkor. Vanemale inimesele digitarkusi jagades on abiks kannatlik meel ja oskus leida just tema huvist lähtuv teema. Nii on motivatsioon õppida suurem.

Esmaabi koolitusel said noored teada, et hea kink eakatele on libisemiskindlad sokid ja kõiksugused vaibakinnitused. Suurim oht, millega eakad igapäevaselt silmitsi seisavad, on just nimelt libisemine ja kukkumine. Nii et järgmine kord, kui vanaemale-vanaisale kinki otsid, siis see on üks väärt soovitus.

Meie jututajad koolituvad regulaarselt heade ekspertide käe all erinevatel teemadel, mis on jututamisel vajalikud ja kasulikud. Kui soovid jututajatega liituda, anna oma soovist teada jututaja.ee/jututajad ja võtame Sinuga ühendust!

Koolitused toimusid Aktiivsete Kodanike Fondi projekti ACF, E21-22.01-02-04-02 „Eakate sotsiaalse isolatsiooni vähendamine“ toel.