Select Page

Jututaja noorte suuna juht Ederi: me ei pea teineteist kartma, oled sa noor või vana

Uus aasta, uued tuuled: Jututaja noorte suunal on uus juht, kellel nimeks Ederi Ojasoo. Saame Ederiga veidi lähemalt tuttavaks!

Miks otsustasid Jututajaga liituda?

Otsustasin Jututajaga liituda, sest mind väga kõnetavad teemad nagu üksildus, eakad ja lugude jutustamine. Lisaks sellele on inimesed minu jaoks huvitavad. Eriti uued ja võõrad. Varem kartsin uute ja võõraste inimestega suhelda, kuid minu juhuslikud ning imelised kohtumised vahvate vanemate inimestega on mulle olnud olulised ning väga mõtlemapanevad ja saan aru, et tegelikult ei ole seda vaja karta. Ma näen, et Jututaja on üks koht, mis aitab edasi anda sõnumit, et me ei pea teineteist kartma, oled sa noor või vana.

Millised on sinu ootused tööle Jututajas?

Ootan, et see töö on väga põnev ja vaheldusrikas. Näen selles võimalust siduda end ühe huvitava ja olulise teemaga.

Millised on Sinu suhted enda vanavanematega või teiste vanemate sugulaste–tuttavatega?

Mu enda vanavanemaid enam ei ole. Juba väga kaua aega. Kõige rohkem olen kokku puutunud vanemate inimestega erinevate projektikohtumiste käigus, kus õhtusöögi lauas tuleb istuda võhivõõraste inimeste ja ka eakatega. Need kohtumised on olnud huvitavad, sest olen pidanud end proovile panema, leidma teemasid, millest erinevate inimestega rääkida.

Millega sa igapäevaselt tegeled?

Tegelen igapäevaselt enda koolitamisega eri teemadel, värviraamatute loomisega, vahel kunstiga, vahel käsitööalase nokitsemisega, vahel matkamisega, vahel lohesurfiga.

Jaga palun mõnda tarkusetera, mille oled vanemalt inimeselt saanud ja mida endaga kaasas kannad!

Väga armas tarkusetera pärineb ühelt koolituselt. Juhendajaks oli üks väga vana härra. Tal olid selged helesinised silmad, nii erksad ja säravad. Ma ei näe sageli inimesi, kellel ka silmad säravad. Ta ise oli vana, kuid temas oli erksust ja rõõmu. Koolitus oli lugemisteemaline, kuid kõige olulisem, mida ta pea iga kord mainis ja mis mul siiani meeles on, on tema lause, et kõige väärtuslikum kingitus maailmas on naeratus ja keegi meist ei ole kunagi nii vaene, et me ei saaks teisele kinkida üht naeratust.