Select Page

TARTUS TOIMUVAD KEVADISED EAKATE KÕNNIRINGID KOOS JUTUTAJATEGA

Märtsikuust liituvad Tartu eakate kõnniringidega MTÜ Jututaja noored, kellega kõndijail on võimalus suhelda.

Eelmisel aastal ellu kutsutud eakate kõnniringid on osutunud sedavõrd populaarseks, et neid plaanitakse jätkata südasuveni.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul mõeldakse pidevalt uusi nippe, kuidas kõnniringe eakate jaoks veelgi huvitavamaks teha. „Soovime, et kõnniringid aitaksid lisaks füüsilise tervise tugevdamisele veelgi paremini ka vaimu eest hoolt kanda. Kindlasti toetavad seda eesmärki MTÜ Jututaja toredad noored, kellega on kõnniringidel võimalik põnevaid maailma asju arutada,“ sõnas abilinnapea Lees.

Märtsist hakkavad kõnniringe osaliselt juhtima Jututaja noored ehk jututajad. Mittetulundusühing Jututaja on seadnud endale eesmärgiks ehitada silda noorte ja vanade vahel ning tuua eakate ellu positiivseid elamusi läbi kohtumiste ja telefonisuhtluse (vt www.jututaja.ee). Esialgu lähevad noored rajale teisipäeviti, kolmapäeviti ja reedeti ning esimestena liituvad eakate kõnniringidega jututajad Ester ja Rasmus.

Mihkel Leesi sõnul on kõnniringide vastu huvi tundnud ka nooremad täiskasvanud. „Loomulikult võivad kõnniringidele tulla kõik need, kes tunnevad puudust suhtlemisest. Arvestama peab vaid sellega, et tempo valitakse eakate järgi,“ selgitas Lees.

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond hakkas eakatele kõnniringe korraldama eelmise aasta lõpus ning nende algne eesmärk oli vähendada inimeste üksildustunnet pühadeaegsel perioodil.

Kõnniringid on osalejatele tasuta ja toimuvad vastavalt graafikule kõikidel tööpäevadel kuni 22. juunini. Rajad on ligi 3-4 km pikad ja kõnnitempo on pigem aeglasem. Üritusel osalevatele eakatele antakse mask ning kõnnirajale tulles palutakse riietuda vastavalt ilmale. Kõndijaid saadavad kaks rajasaatjat.

Kõnniringide graafik:
1. märtsist 22. juunini (v.a riigipühal 2.04)
E kesklinn kell 9.30 – algus ja lõpp Peeter Põllu platsil (Tartu Oskar Lutsu nimelise raamatukogu juures)
T Veeriku kell 9.30 – algus ja lõpp Tartu Ülikooli Chemicumi ees (Ravila 14A)
K Ülejõe kell 9.30 – algus ja lõpp Tartu Seikluspargi ees (Narva maantee 126b)
N Annelinn kell 9.30 – algus ja lõpp Annelinna raamatukogu ees (Kaunase puiestee 23)
R Ropka kell 9.30 – algus ja lõpp kohviku Paviljon ees (Võru tn 158)