Select Page

Praktikant Mari: kohtumised eakatega on olnud südantsoojendavad

Jututaja väikse tiimiga liitus mõne aja eest praktikant Mari Einmann. Tänaseks on Mari oma praktika lõpetanud, ent jätkab jututamisega. Uurisime Marilt, miks ta Jututajaga liitus ja millega muul ajal tegeleb. 

Miks otsustasid Jututajaga liituda?

Otsustasin Jututajaga liituda, sest tegu on minu meelest väga olulise, hariva ja omapärase initsiatiiviga ning võimalus ka ise Jututaja eesmärkidesse panustada oli kutsuv juba esimest korrast, kui üleskutset nägin. Samaaegselt on Jututaja tegevus miski, millega ma ei olnud varasemalt sellises vormis kokku puutunud ning andis seega võimaluse end proovile panna.

Millised olid sinu ootused Jututajale?

Otseseid ootuseid mul Jututajale ei olnud, kuid mulle meeldis Jututaja idee luua noore ja eaka vahele vahetu kontakt, et muu hulgas näha, kuhu sinu panus läheb ning milline mõju sellel päriselt on. Lootsin seda rõõmu ka ise tunda ning võin kinnitada, et kohtumised on tõepoolest südantsoojendavad.

Millega sa igapäevaselt tegeled?

Igapäevaselt olen nii-öelda täiskohaga üliõpilane.

Millised on Sinu suhted enda vanavanematega või teiste vanemate sugulaste–tuttavatega?

Naudin oma vanavanematega veedetud aega, jagatud lugusid ning vestlusi igakülgselt – jään alati järgmisi kohtumisi ootama.

Jaga palun mõnda tarkusetera, mille oled vanemalt inimeselt saanud ja mida endaga kaasas kannad! 

Hea tarkusetera, mis üldjoontes külge on jäänud, on see, et elu on mõnusam ja lihtsam, kui kõike alati liiga tõsiselt ei võta.