Select Page

PROUA TIIU VILJANDIST KUTSUKS MÕNE KOHALIKU NOORE KÜLLA JA LÄHEKS KOOS KOERAGA JALUTAMA

Viljandi daam Tiiu (pildil keskel) on juba 86-aastane, vähemalt ta ise ütleb nii. Aga hääl ja olek on tal nii erksad ja elurōõmsad, et kontrolli vōi passi 🙂 Tiiul on lugusid aja jooksul kogunenud nii palju, et temaga jututavad lausa kaks vahvat tüdrukut.

Vestlesime Tiiuga ja uurisime, kuidas ta Jututajasse sattus ning mida on Grete ja Kertuga vestlemine talle andnud.

Kuidas sa meist kuulsid?

Tiiu: “Nägin lehes kuulutust, et Rohelise maja kohvikus tuleb mingi üritus. Meid oli seal vist umbes 20 kokku. Loeti luuletusi, üks poiss mängis pilli ja mina võtsin siis ka kohe laulu üles! Laulsime “Viljandi paadimeest”. Pärast korraldajad küsisid, kas ma ei tahaks endale kedagi seltsi. Mōtlesin, et miks ka mitte.”

Ajad tüdrukutega telefonitsi juttu. Mida see Sulle juurde annab?

Tiiu: “Ma olen harjunud laste ja noortega koos olema. Vanasti jooksis neid hoovi peal neli tükki! Nüüd on lapsed suured ja omaealised, neid pole ka enam palju jäänud. Omal ajal ma kâisin hirmus palju näiteks teatrites ja ekskursioonidel, olin üldse selline korraldaja mutt. Praegu on jalad viletsad ja palju enam käia ei saa. Nii et Kertu ja Grete on mulle head jutukaaslased. Muuseas väga ilusa eesti keelega!”

Aitäh, Tiiu! Äkki mōni noor näeb meie vestlust sotsiaalmeedias ja tahab ka jututama tulla.

Tiiu: “Vōiks küll, just Viljandist. Minu tüdrukud on praegu kaugemalt, aga mōne Viljandi noore kutsuks isegi külla! Mul on ilus maja järve ääres ja koos saaks koeraga jalutama minna. Kui ma üksi käin, siis ta vōib mu pikali tōmmata. Koertele on ju lōhnad nagu inimestele sōnad!”

Nii et kui sina ise või mõni sinu tuttav noor oleks huvitatud Tiiu või mõne teise Viljandi eakaga jututama, anna meile märku!

Kandideeri siin: https://jututaja.ee/jututajad/